Bryllupskonsert i Nannestad kirke

Når vi ankom Nannestad kirke stod den oppstilt en flott bil "1937 modell Plymouth P4 De Luxe" som var klar for bryllupskjøring.
Eier Stein Arne Betten (sabett@online.no) stod galant i flott bunad ved siden av bilen.
I flere år har vi arrangert bryllupskonsert.
Alle var hjertelig velkommen på denne konserten, men vordende brudepar ble spesielt invitert.
Kanskje de kunne få noen ideer til sitt eget bryllup.

Konserten startet med at kirkeklokkene ringte og at Tonje Lien Barkenæs spilte inngangsmarsjen "Canon in D" på fiolin.

Det var  Danselåven som var statister i "liksombryllupet".
Først kom det 2 brudepiker og 2 brudesvenner inn - deretter kom bruden anført av sin "far".
De gikk inn til "Brudemarsj fra Nannestad" av Brynjulf Presthus spilt av Tonje Lien Barkenæs på fiolin.

Mellom sang og musikkinnslag ble det dramatisert hvordan bryllup foregår i dag, og hvilke alternative former brudeparene kan velge mellom.
Det var sokneprest Arne Torkild Aasen som var konfransier, mens sokneprest Svein Filtvedt Elgvin var presten som skulle utføre selve vigselen.

Camilla Nettum var forlover og leste Guds ord om ekteskapet.

Solist Elisabeth Hammersbøen Rustad sang "Unusual Way" og "Hymne til kjærligheten" akompagnert av Svein Tormod Bekkhus på piano.

Brudeparet kom så frem til alteret hvor de måtte inngå sine ekteskapsløfter. Forloverne var med frem. Det er forskellige alternativer - og et av disse ble vist her i dag.

Maren Sæther tryllet frem flott toner på saksofon. Hun spilte "Bjørnsons bryllupsmarsj"

Solist Mads Wighus sang "O sole mio og Jeg elsker deg".
Han sang også "You raise me up". Det var utrolig flott da Tonje spilte fiolin, Polina piano og Svein Tormod spilte orgel til.

Som avslutning på "liksombryllupet" spilte Tonje Lien Barkenæs "Brudemarsj av Jan Magne Førde" og "Bruremarsj etter Erling Kjøk". Brudeparet med følge gikk da ut av kirken.

Etter selve vielsen demonstrerte Danselåven alternative danser man kunne ha i sitt bryllup. Bl.a. brudevalsen.
De kan kontaktes hvis man ønsker hjelp til å få til dansingen til sitt bryllup.

Bente Nettum er "sjefen" på Danselåven. Hun presenterte de forskjellige dansene.
Og det er hun som er intiativtaker med tanke på pynting i kirken, klær til brudefølget og statistene.
Vi ønsker å takke henne så mye for alt hun har bidratt med - TUSEN HJERTELIG TAKK -

I forbindelse med denne bryllupskonsert takker vi alle solistene som har stilt gratis opp. Hvis noen ønsker kontakt med noen av solistene - ta bare kontakt så kan vi viderformidle kontakt.
Andre som vi ønsker å takk er:
- Blomsterstua på Jessheim for den flotte pyntinga av kirka og blomster til brudefølget. - www. blomsterstua.as - 63972600
- Lovehearts -alt til ditt bryllup- Rebecka's Design - post@blomsterverden.no
Tusen takk alle for denne flotte konserten !

21.10.2014