Nannestad kirkelige fellesråd > Artikler > Aktuelt

SKOLESTARTGUDSTJENESTE 3. mai 2015 - med såpebobler !

Alltid flott å se og oppleve noe nytt - være pioner.

Den Norske Kirke arrangerte for første gang en familiegudstjeneste eller rettere sagt en SKOLESTARTGUDSTJENESTE.
At man med dette gjør litt ekstra for de minste barna er et flott og prisverdig initiativ. At man i tillegg i stor grad involverer barna
gjennom hele gudstjenesten er svært bra.

Vi hadde selv med 3 barnebarn og alle barna inkludert våre både var med på det som skjedde eller satt som tente
lys hele gudstjenesten - og da har man hatt full oppmerksomhet hele tiden - hva mer kan man som arrangør ønske seg eller ha som formål?

En innertier for kirken denne gangen!

Utradisjonelt nok begynte man med SAFT til de mindre og en kopp kaffe til de litt større - før (showet/) gudstjenesten startet. Hvorfor ikke?

Marita og Tone fra trosopplæringen geleidet oss gjennom - skolestart, bibelhistorietime, musikktimer, skoledrama og friminutt.
Om det var i friminuttet eller like etter i "skolegården" man blåste såpebobler - ved alterringen, er ikke viktig, men hyggelig og moro var det
likevel!

Og når man da kan avslutte med saft eller kaffe, skolebrød og sjokoladekaker - samt hyggelig prat, hvem kan da ønske
seg en hyggeligere "fritime" på skolen/i kirken enn det?

Tekst: Per Anders Hem
Foto: Arne Torkild Aasen