Klimapilegrim 2015

Tirsdag 11. august inviterte menighetene Ullensaker, Holter og Gjerdrum til å «ta fram sykkelen for Klimapilegrim 2015».

Vann til Paris
Under Klimapilegrim 2015 samler deltakerne inn vann. Dette er et symbol på hvor avhengige vi er av balansen i naturen. En flaske med vann brukes som en "stafettpinne".
Flasken begynner sin vandring på Svalbard og blir med gjennom hele Norge og hele veien til klimatoppmøtet i Paris.

Pilegrimsyklistene på denne etappen starter ved Hovin kirke og videre over Krokfoss og til Holter kirke.

Her ble pilegrimsyklistene tatt imot med musikk på lirekasse ved Åse Mørk. Vi ble servert sveler og jordbær sammen med kaffe, saft og alt var laget av lokale råvarer.

Kaffen er Fairtrade og kjøpt på nærbutikken.

Svein Tormod var den første som ankom på sykkel.

Som «Stafettpinne» hadde Øyvind kirkeverge ei flaske med vann som hadde fulgt pilegrimsleden fra Svalbard og den skulle fylles med vann for hvert sted flaska var innom.

Uten tvil at det smakte godt med Eva’s sveler og jordbær også for de andre som hadde møtt opp ved Holter kirke.

Turen videre gikk via Heni og Gjerdrum kirker og over til Ullensaker kirke for avslutning.

Også ved Ullensaker kirke var det Svein Tormod som kom først, men de andre fulgte tett på.

Øyvind overleverte «stafett-flaska» til Reidun Furuseth - som sammen med Marit Rødningen Seines fylte vann fra Ullensaker på flaska.

Prest Reidun Furuseth holdt Kveldsbønn med veksellesning mellom prest og menighet og Svein Tormod spilte til salmene, «Deilig er jorden» og «Herre, Gud ditt dyre navn og ære» – noe som gjorde kvelden komplett.

Før pilegrimsyklistene satte kursen for hjemtur vanket det deilig hjemmebakt kringle og kaffe – som smakte fortreffelig.

Tekst/foto; Rig
12.8.15