Kammerkorets Julekonsert i Holter kirke

Adventskransen var på plass – så også Julekrybba – og det var også en fullsatt kirke som var kommet for å delta på Kammerkorets tradisjonelle julekonsert i Holter kirke.

Og som om ikke dette var nok – jammen var ikke både pepperkakene og gløggen på plass også. Kammerkoret med sin dyktige dirigent Mari Moe åpnet med prosesjon inn i kirken
–  med Mona Millaa som tok imot sine medsangere og  åpnet med sin praktfulle stemme som solist i Vitae Lux av Frode Alnæs/Cecilie Larsen.
Dette har vi hørt før – men det er bare så vakkert.

Arne Torkild prest ga oss gylne ord gjennom hele konserten med Juleevangeliet som utgangspunkt hvor han «tenkte seg inn» i hodene på de sentrale personene i teksten. Menigheten fikk også bidra og som «allsang» «En krybbe var vuggen av Eivind Skeie.

Koret ga oss mange nydelig sanger, både nye og gamle  – «Vidder» av Stein Austrud, «Kling no klokka»» - «Et barn er født i Bethlehem» og mange fler.

De som trodde at Kammerkoret er en samling av «damer og menn» som synger sammen som blandet kor ble nok overrasket. Nei, her fikk man både «i pose og sekk». Først en sekstett bestående av Eva Østby-Johansen, Hanne Kleven Eek, Kristin Sandholt, Beate Breili, Bente Lie Johansen og Mona K. Millaa sang «Mary did you know» av Mark Lorry/Buddy Green.

«Et lys i mørketida» med solist Hanne Kleven Eek var vakkert å lytte til – nettopp dagen før vintersolver.

Og som om dette ikke var nok – så fikk vi plutselig et kor bestående av alle damene i koret som fremførte «The Peace of God» av John Rutter.

Mot slutten ble det enda en overraskelse – «Stille Nacht» av Franz Gruber ble fremført med solistene Trond Dahl og Kristin Sandholt sammen med koret
– dette var originalversjonen og er bare vakker å høre på.

Vi begynner jo å bli vant til overraskelser når Kammerkoret innbyr til konsert – og helt til slutt –som toppen på kransekaka avsluttet koret med «Julemotet»
melodi Eivind Alnæs med solistene Stig Dreierstad og Mona Millaa. Hvis de tilstedeværende ikke var kommet i julestemning før – ja, så bare måtte det skje nå!

Korets dirigent; Mari Moe gjør en fantastisk jobb – og kantor Sein Tormod vet vi jo leverer  – han pendlet mellom orgel og piano under hele konserten.

«Deilig av jorden» ble avslutningssalmen hvor menighet og kor vekslet på å delta. Svein Tormod fortsatte med samme salmen som Postludiet.

22.12.15/Rig

06.01.2016