Konsert i Holter kirke søndag 24.9.2017

Det ble trangt om plassen i Holter kirke når Kammerkoret inviterte til konsert sammen med Trond Granlund og hans band

– og inn til en absolutt fullsatt kirke kom hovedpersonen, Trond Granlund, slentrende oppover midtgangen og sang «Himmel på jord»
flott akkompagnert av sitt eget band og Nannestad kammerkor.

Det ble en pangstart på en to timer lang konsert som bare steig og steig i intensitet. Og det skulle bli flere kjente og kjære melodier.
Vi fikk høre fra Trond at han hadde sunget med både Åge Samuelsen og Erik Bye – og de mest kjente var nok «De nære ting» -
«Gjev meg handa di, ven» «Din tanke er fri», «Spill sigøyner, spill», «Vi bygger landet», «Kommer tid, kommer råd»
- og det toppet seg absolutt med «Himmelvogna» hvor Kammerkoret «tro til» med full tyngde.

Trond Granlund og Kammerkoret sang sammen – og hadde avdelinger hver for seg.

På de sangene Kammerkoret «koret» for Trond og bandet ble det helt spesielt og flott å lytte til.

Når Kammerkoret sang alene ble de akkompagnert av kantor Svein Tormod og her var det nok Hallelujah av Lennart Cohen og «Adiemus» som «tok kaka»  - flott å lytte til.

Bandet, som besto av Trond Granlund på gitar, en gitar til,  nøkkelharpe og bass.

Så hadde det seg også slik at mannen med bassen var far til Kammerkorets dirigent Mari Moe – og den «andre» som bidro på gitar var sønnen til Trond Granlund
- så her var det samspill på alle kanter.

Det ble en fantastisk kveld  – og etter stående applaus som ingen ende tok  -  bare måtte vi få høre «Himmelvogna» en gang til.

Vi takker gjestene Trond Granlund og hans band og Kammerkoret for at vi fikk være med på denne «reisen» med kjente og kjære
– og noen «nye» melodier i Holter kirke søndag kveld.

Tekst/foto; Rig

25.9.17