Gullkonfirmanter og tre dåpsbarn i Holter kirke

Søndag 29.okotober var det stor feiring i Holter kirke – der 3 dåpsbarn; Noah Bakken Bråten, Othilie Sivertsen Trøgstadberget og Jonas Bjerke Olsen-Berg ble innlemmet i Holter menighet og 9 konfirmanter av 23 av konfirmasjonskullet 1966/67 ble feiret.

Det var prost Olaf Bjarne Weider som forrettet denne søndagen som var Bots- og bønnedag. Prekenteksten denne søndagen var fra Lukas 13, 22-30.

Sonja Nore spilte piano og sammen med Åsne Mjelde Refsum sang de «Halleluja» som var nydelig å lytte til.

Etter gudstjenesten var gullkonfirmantene invitert til sosialt samvær som ble holdt i Kjerkestua. Gullkonfirmantene fra Nannestad tok turen til Holter for å feire og spise sammen  -  noe som nå er blitt tradisjon.

Her ble de servert god mat som besto av karbonade og snitter og kaker og kaffe. Det ble en flott feiring i Kjerkestua – hvor praten gikk lett og ledig.

50 år er lang tid – og enkelte hadde med bilde fra konfirmasjonen og det ble litt mimring om både det ene og det andre.

Bjarne Olaf Weider mimret han også – og han kjente jo til daværende prester i både Holter menighet og Nannestad menighet som henholdsvis var Trygve Nome og Tormod Rostad. Det vanket en «historie» av både dette og hint.

Leder i Nannestad menighet, Karen Hoel Glestad – tok oss gjennom hva av spesielle og viktige ting som hadde skjedd i årene 66/67, noe som også satte en «spiss» på arrangementet.

Men alt har en ende – også denne dagen – gullkonfirmantene ga uttrykk for at de hadde hatt en fin dag med tilbakeblikk og samtaler med «gamle kjente».

31.10.17

Tekst; Rig