Familieverkstedet på Eltonåsen skole

Med fin sol og hvitt på bakken ønsket Grønn kirkering i Holter menighet velkommen til Familieverksted på Eltonåsen skole. Det var «nesten» litt julestemning» å spore da dørene åpnet kl. 13.00 og publikum ble hyggelig mottatt med lys og grønt ved inngangen.

Konseptet til Grønn kirkering er; det vi selger i hovedsak er basert på gjenbruk, verdiløst materiale og det vi serverer av mat er lokale råvarer.  Inntekten går til Ku-banken / Micro-banken.

Tradisjonen tro var det mange «tilbud» for alle; markedet hvor man kunne kjøpe julegaver og som inneholdt alt fra engler av «hesjestaur» og de gamle salmebøkene, blåbærsaft, hjemmelaget fuglemat og mange andre pynteting.

Allerede ved inngangen hadde Liv og Sissel  «rigget» opp stativet for dypping av lys – og dette var populært – særlig jentene synes dette var morsomt.

Ute var det det mulig å lære å smi sin egen krok og her hadde Alf rigget seg til med esse og ambolt.

I foajéen kunne man få seg kaffe og svele for en billig penge – og her prøvesmaker Gunn svelen med hjemmelaget jordbærsyltetøy – og de smakte så godt.

Det var stor aktivitet på alle «stasjonene» enten du ville være med å kutte grønnsaker til suppa, bake horn, eller ta en tur innom snekkerverkstedet hvor ungene fikk lage sin egen «båt».

Stasjonen for kort og småting var også populær. Her var det klipping og liming som krevde stor nøyaktighet.

På slutten av dagen serverte Eva og hennes gode hjelpere deilig kjøttsuppe suppe med nystekte horn eller steinalderbrød.

Men først ga Svein prest oss noen gode og fine ord inn i adventstida. Han hadde også gitaren med og det ble både solo- og fellessang.

Grønn kirkering i Holter menighet takker Nannestad Bygdekvinnelag og Trosopplæringen i Nannestad for godt samarbeid.

Vi takker også alle som kom til Familieverkstedet og som på den måten bidro til at Holter menighet kan hjelpe fattige bønder gjennom Ku-bankprosjektet i Kambodsja. Dette er et prosjekt som Holter menighet støtter gjennom Misjonsalliansen.

Snart går vi inn i adventstida og alt det den bringer med seg av glede og forventning.

15.11.17

Tekst og foto; Rig