Skaperverkets dag i Holter kirke

Det ble en flott dag i Skaperverkets ånd i Holter kirke søndag 13.mai. Dette er blitt tradisjon i Holter menighet og dagen blir feiret andre søndagen i mai.  Våren hadde allerede gjort sitt inntog med grønne trær og gressplener.

Kirke og Kjerkestua var pyntet med det som våren allerede har bydd på og med det sommeren og høsten vil by på av forskjellige vekster.

I våpenhuset ble vi møtt av vakre blomster og en krukke som seinere på sommeren skulle bli til ringblomster.

I prosesjon inn konfirmanter og små og store gode hjelpere med blomster og korn, fisk og nattverdsbrød.

Nannestad Kammerkor med sin dirigent Mari Moe skuffer aldri med sin flotte sang og bidrag til salmene ellers i gudstjenesten. Koret løfter gudstjenesten til nye høyder, noe som også ble poengtert av tekstleser denne søndagen, Liv Stokstad.
Til postludium sang Kammerkoret "Danse mot vår"

Fra Svein prest fikk vi påfyll  - ungene satt som "tente lys" når Anne Brustad fortalte om Jesus, de to fiskene og fem brød som mettet så mange mennesker. Noen "kloke" spørsmål og tanker kom det også fra de små.

På orgelkrakken denne søndagen satt vikarorganist Eli Ulle Holter – en sann fornøyelse å lytte til – her fikk vi både musikk og sang fra en og samme person.

Etter gudstjenesten var det servering av et stort måltid mat med lokal og kortreiste matvarer.

Grønn kirkering i Holter er de som gjør forberedelser i forhold til servering av lokal og kortreist mat. Det kjevles lefser på lørdag og søndag morgen – før kirketid smøres det mat og lefser med lokalt «produsert» lammekjøtt, lokal honning, fisk fra Øyungen og mye mer.  Lefser, boller og gulrotkake er alt laget av lokalt og kortreist mel og gulrøtter. Safta som serveres er laget av bær plukket i Romeriksåsen. Det som ikke kan lages eller hentes lokalt – så støtter man Fairtrade.

Feiring av Skaperverkets dag er en felles gudstjeneste for alle menighetene i Nannestad.

Lag som Bondelaget, Småbrukarlaget, Hagelaget og Bygdekvinnelaget stiller opp med forskjellig gjøremål og de har med korn og andre vekster som det pyntes med i kirken.

Utenfor Kjerkestua sto trillebøra ferdig med jord  og i inngangen sto potter – det vil si i år ble det brukt avskjærte melkekartonger med hyssing så den var enkel å bære.

Her satte ungene potet og/eller sådde frø som de tok med seg hjem og kunne følge med hvordan det gror og vokser.  Her var det Hagelaget som bidro med kyndig veiledning.

Konseptet til Grønn kirkering er; det de selger og serverer i hovedsak er basert på gjenbruk, verdiløst materiale og lokale råvarer.

Holter menighet takker alle som bidro; alle gode lokale hjelpere og alle som kom til Holter kirke denne fine søndagen i mai.

Tekst og foto;

23.5.18/Rig