5. august - Trenger vi søndag?

Søndagstanker

Søndag 5. august

11. søndag i treenighetstiden

Mark 2,23–28

 

Trenger vi søndag?Debatten har gått en stund, trenger vi søndag? Trenger vi en dag som er annerledes? Mange av oss har jobben med oss i lomma. Og der har vi også fotoapparatet, sosiale medier og det siste innen nyheter. Endel av oss har også butikken der, vi kan jo bare bestille mat, klær og gaver med et tastetrykk. I feriene må vi bare det ene og det andre. Treffe de, være innom et par fornøyelsesparker og styre rundt. Tar vi oss noen gang ordentlig fri?

Det flommer over med inntrykk og søndagens tekst om sabbaten - fridagen er nyttig. Den er ikke for Guds del, men for vår. Vi trenger en annerledes dag. Vi trenger å være av. Professorer på Havard sier at man ved å ta ordentlige pauser er mer effektive.  Jeg kan selv merke det på barna mine når jeg logger meg av og er mer tilstede. Så kanskje er det mange tusen år gamle rådet om å ha en annerledes dag mer smart enn vi skulle tro.

Jeg er veldig sosial og elsker folk rundt meg. Men noen ganger i livet har jeg tatt meg noen dager helt av. Og det er utrolig godt. Og jeg tror både vi selv og de rundt oss trenger at vi gjør det.

Ønsker dere en fredfull og annerledes søndag denne hælja.

God sommer fra
Ann Kristin Tosterud Eriksen

 

01.08.2018