7. oktober - Ekteskap og skilsmisse

Søndag 07. oktober 2018

20. søn i treenighetstiden

Mark 10,2–9

 

Ekteskap og skilsmisse

Dette er en vanskelig tekst, som har skapt mye strid mellom kristne:

Utgangspunktet er vakkert: "Men fra begynnelsen av, ved skapelsen, skapte Gud dem som mann og kvinne.  Derfor skal mannen forlate sin far og mor og holde fast ved sin kvinne, og de to skal være én kropp. Så er de ikke lenger to; de er én kropp. Og det som Gud har sammenføyd, skal mennesker ikke skille."

Så kom syndefallet, og verden er ikke lenger så enkel!

For undertegnede, som har levd enslig i alle sine 61 år, er dette et emne det er vanskelig å snakke om. Når en selv er kalt til et enkelt liv, er det ikke rett å dømme andres valg. Slik sier Jesus:

Matteus 7. 2-5 "Døm ikke, for at dere ikke skal bli dømt! Etter dommen dere dømmer med, skal dere selv få dom, og i samme mål som dere selv måler opp med, skal det også måles opp til dere. Hvorfor ser du flisen i din brors øye, men bjelken i ditt eget øye legger du ikke merke til? Eller hvordan kan du si til din bror: ‘La meg ta flisen ut av øyet ditt’ når det er en bjelke i ditt eget øye?  Din hykler! Ta først bjelken ut av ditt eget øye! Da vil du se klart nok til å ta flisen ut av øyet til din bror."

 

Arne Andersen

 

20.09.2018