Nannestad kirkelige fellesråd > Artikler > Aktuelt

Nannestad har engasjert seg med å strikke oransje skjerf

 

Kirkekontoret i Nannestad har startet en "strikkecafé"
I anledning Kirkens Bymisjons strikkedugnad blir enormt mange oransje skjerf strikka landet over. Vi i Nannestad ønsker å synligjøre årets TV-aksjon “Mindre alene sammen” søndag 21. oktober.

  • Det har vært et overveldende engasjement rundt årets strikkedugnad! Nå oppfordrer vi alle til å bære skjerfet i tiden fremover. Når du tar på deg det oransje skjerfet blir du ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn, sier generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Adelheid Firing Hvambsal.

Med utdeling av de oransje skjerfene følger det i år en oppfordring om å bli bøssebærer for Kirkens Bymisjon under årets TV-aksjon, 21. oktober. Årets TV-aksjon har som mål å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Pengene som samles inn skal skape 700.000 møter mellom mennesker, og bidra til en rekke nye tilbud for mennesker som står utenfor.

  • Vi skal gå for at alle skal ha noen å gå til. Vi skal gå for et varmere samfunn, som er selve kjernen i historien om det oransje skjerfet. Meld deg som bøssebærer på blimed.no eller ring 02025, og bli med oss å gå årets viktigste søndagstur, sier Firing Hvambsal.

Om oransje skjerf:

Historien om de oransje skjerfene startet i 2010, da det ble oppdaget at en hjemløs som frøs benyttet et ullplagg som hang i bybildet for å varme seg gjennom natten. Ullplagget ble hengt opp igjen hver morgen, og tatt ned da natten nærmet seg.

Dette var starten på Kirkens Bymisjons strikkedugnad. Fra noen hundre skjerf i Oslo sentrum i 2011, er det i år strikket rundt 15.000 oransje skjerf av strikkere i hele landet. Mange av disse deles 16. oktober ut – helt gratis - i byer over hele Norge. Skjerfene er strikket av Kirkens Bymisjons gjester, brukere og frivillige, foreninger, pårørende, engasjerte bedrifter, næringslivsledere og privatpersoner i alle aldre.

Om årets TV-aksjon:

TV-aksjonen har blitt arrangert en søndag i oktober hvert år siden 1974. I år går TV-aksjon går av stabelen 21. oktober.

Årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn ved å åpne dører. Pengene som samles inn skal skape 700 000 nye møter mellom mennesker, og bidra til en rekke nye tilbud for mennesker som står utenfor.

NRK TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år besøker 100 000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner husstander.

I Nannestad kommune har vi hengt opp noen skjerf "rundt omkring" bl.a. på kirkekontoret, kirker, rådyret v/kommunen, bjørnen utenfor senteret, sykehjemmet. Og noen bøssegåere har det på når de går med bøssa.

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19.10.2018