Nannestad kirkelige fellesråd > Artikler > Aktuelt

24. februar - De så han

Søndagstanker
Søndag 24. februar
Kristi forklarelsesdag

Luk 9,28-36

DE SÅ HAN

Jesus hadde vært sammen med disiplene ved Cæsarea Filippi. Der hadde han fortalt dem at når de kom opp til Jerusalem, ville han dø. Det var en tanke disiplene ikke likte og Peter sa at det ikke måtte hende ham. Men Jesus visste at det var slik veien hans var staket ut.
Fristelsen i Peters svar gjorde at Jesus uttalte: Vik bak meg Satan.

Så er reisen opp til Jerusalem begynt, men på veien kommer de forbi et høyt fjell. I dag viser man Taborfjellet som dette stedet. Her tar Jesus med seg Peter, Jakob og Johannes opp på fjellet for å be. Men mens de ber blir Jesu ansikt forvandlet og klærne hans blir skinnende hvite. Da ser de at det er to menn som taler med Jesus, Moses og Elia.

Det er ikke sikkert disiplene forstod det med det samme. Men i jødedommen hadde det vokst fram en tradisjon om at Moses og Elia ville komme igjen før Messias skulle komme. (Moses og Elia hadde ifølge Det gamle testamente blitt tatt opp til himmelen uten at de ble lagt i en grav.)

Disiplene faller i en dyp søvn og da de våkner kommer det en sky og de hører en røst:» Dette er min sønn den utvalgte, Hør Ham.» Skyen letner og de ser bare Jesus.

Jeg kan vel tenke meg at de tre disiplene undret seg svært mye over hendelsen.

Det er de færreste av oss som får slike opplevelser, men jeg hadde en venn som ringte meg og fortalte at han hadde hatt besøk av Jesus. Et besøk som gjorde at han som hadde vært en ateist hele livet nå hadde fått en tro på Jesus som bar han gjennom døden.

Steinar Tosterud

14.02.2019