Nannestad kirkelige fellesråd > Artikler > Aktuelt

24. mars - Gripekorset

Søndagstanker

Søndag 24.mars  

Maria budskapsdag

Lukas 1, 39-45

 

Gripekorset

Jeg var så heldig å få møte dr.Bekure, en flott kvinne som jobber i Mekane Yesus-kirken i Etiopia.

Vi var sammen på Romerike.  Da var vi også innom en bokhandel på Lillestrøm. Her viste jeg henne gripekorset. Et lite kors av tre, som «passer» inni handa.

 "Det kan jeg holde i hånda eller legge det på hjertet mitt," sa hun, og så holdt hun korset tett inntil sitt hjerte.  Det er en vakker setning, og et vakkert bilde. Tett inntil hjerte sitt - eller ditt...

En dame fra Romerike fortalte om sitt gripekors:  "Jeg har det liggende på nattbordet.  Når jeg ikke får sove - det er ofte så mange tanker - da er det godt å gripe tak i korset."   Korset blir en påminnelse om Han som ikke slipper oss og ikke forlater oss, og som alltid hører når vi ber.

En ung mann som også har et slikt kors, fortalte: "Jeg har gripekorset i jakkelomma, og jeg har aldri bedt så mye for andre som etter at jeg fikk det. Når jeg tar handa i lomma, og griper om korset, må jeg be.".

Kanskje vi ikke finner ord, men den stille bønn og våre tause sukk «hører» også Jesus. 

I salmen  Jesus, du har brakt Guds rike nær i ord og sakrament

uttrykkes det slik: Nakent kors og åpen grav Er de seierstegn du gav.

 

Når Jesus dør på korset er frelsesverket fullført!

Korset er vårt seierstegn.

 

På denne Maria budskapsdag er det kanskje fint å minne om en annen strofe fra en salme: Fra krybben til korset gikk veien for deg. Der åpnet du veien til himlen for meg.

 

Velsignet søndag!

Mari Iren Bunes

           

 

06.03.2019