Nannestad kirkelige fellesråd > Artikler > Aktuelt

15. mars - Vårrengjøring

Søndagstanker

Søndag 15. mars 2020

3. søndag i fastetiden

Tekst: Luk. 11,14-28

 

Vårrengjøring

 

Det er vår i luften, sola lyser skarpt inn gjennom vinduene og det blir tydelig at vinduene ikke er rene, støvet ligger i kroker og kriker og vi ser at en vårrengjøring hadde gjort seg.

Fastetid er kirkens tid for vårrengjøring. Det er tid for å rydde opp inni oss selv og i våre liv.

Teksten taler om onde ånder, men vi kan like gjerne tale om vonde tanker som fyller vårt sinn. Mindfulness og yoga er inn. Vi er på jakt etter ro i sjel og kropp, og vi har forstått at det viktig hva vi fyller på med i våre liv. Pusteøvelser, rolige bevegelser og fokus på hvordan vi tenker om dette og hint er blitt en viktig del av hverdagen for mange mennesker i dag. Mange er på leit etter en indre ro, midt i en travel hverdag.

 

Jesus taler i søndagens tekst om hvordan en uren ånd som er fart ut av et menneske etter en stund vender tilbake til dette menneske og hva som skjer hvis ånden finner "huset" feid, pyntet og tomt. Da drar den av sted og tar med seg sju andre ånder, verre enn den selv og flytter inn igjen sammen med dem.

Jesus peker på at det er viktig hva vi fyller opp hjertene ("huset") våre med.

Søndagens tekst slutter med at Jesus sier: "Salige er de som hører Guds ord og tar vare på deg."

Det er tid for å rydde og gjøre plass for Jesus Kristus, han som døde for din skyld på korset. Ta imot han og la han få bo i ditt hjerte.

 

Hanne Sinkerud

26.02.2020