Nannestad kirkelige fellesråd > Artikler > Aktuelt

Skaperverkets dag 10. mai Holter kirke

I dag, søndag 10.mai, skulle vi egentlig vært samlet i Holter kirke for å feire Skaperverkets dag. Ettersom situasjonen er som den er så får vi dessverre ikke gjort det, men vi har alikevel lyst til å dele litt av det som pleier å skje med dere.

facebook vil dere kunne se en kort Gudstjeneste fra Holter kirke.

SKAPERVERKETS DAG

Tekst: Liv Stokstad

Skaperverkets dag er en del av den norske kirkes satsing på «Skaperkraft og bærekraft» og på grønne menigheter.

Kirken har gitt ut et stort materiale, bl. a. «Grønn kirkebok» som man kan bruke ved feiringen.

I Holter har man i mange år hatt ei brei satsing i form av ei gudstjeneste første søndag i mai, der man henvender seg både til lokalsamfunnet og til ulike generasjoner. Grønn kirkering har sammen med menighetsrådet hatt et særlig ansvar for arrangementet, og det har vært fokus på vår, såkorn og lokal mat.

Bondelaget og Småbrukarlaget har deltatt med såkorn, Bygdekvinnelaget har bakt alterbrød, og Hagelaget har pynta og hjulpet til med såaktiviteter for barn.

Kammerkoret har hele tida vært med, både med egne innslag, og med et ekstra løft til salmesang og liturgi.

Etter gudstjenesten har Grønn kirkering servert et måltid basert på lokalproduserte råvarer, som poteter (lefse) gulrøtter, salat, egg, melk, bær, honning, kjøtt og fisk.

10.05.2020