Nannestad kirkelige fellesråd > Artikler > Aktuelt

6. søndag i påsketiden

Prekentekst: Luk. 18,1-8

SU

I min barndom hadde vi bilregler, vi laget regler om bilskiltene,

A-bil var bra bil, B-bil var bedre bil – C-bil, D-bil osv.  Bilen med det gjeveste skiltet var A-1 – kongens bil.

Av og til når jeg er ute og går, må jeg titte på bilskiltene – nå med to bokstaver og tall.

AJ antagelig registrert i Indre Østfold, CV på Romerike.

Morsomt å leke med forkortelsene.

Bilskilt med CV f.eks.  CV – det er jo det vi leverer om vi skal søke jobb, for eksempel.   Er vi skikket til jobben----

Enda mer fantasi har jeg når jeg ser bil med SU.    Blir vi invitert til store anledninger f.eks bryllup/konfirmassjon eller bursdag står det ofte nederst på innbydelsen:

SU den og den dagen.    SU = svar utbes.

I Bibelen finner vi noen Jesus-fortellinger om dette: I Matteus-evangeliet 12,28 står det:  Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile.  OG jeg føyer til:  SU.

En annen gang fortalte Jesus en lignelse om en konge som skulle holde bryllup for sønnen sin. Innbydelse ble sendt ut, men alle som var invitert takket nei – det var så mye som skulle gjøres---

Da sa kongen til tjenerne: Alt er ferdig til bryllupet, men de innbudte ville ikke….   Da sa kongen: Gå derfor ut på veikryssenen og innby alle dere finner.   Hva skjedde – jo,  bryllupssalen ble full av gjester!

Svar utbes!!!

God søndag – hurra for 17.mai!!!!

Mari Iren Bunes

13.05.2020