Nannestad kirkelige fellesråd > Artikler > Aktuelt

Ordinasjonsgudstjeneste for Svein Skulstad

Ordinasjonsgudstjeneste i Holter kirke

(Tekst: Stian Berntsen)

 

Det var en festdag i Holter kirke søndag 28. juni. Vår fine vikarprest Svein Skulstad ble ordinert til prest av Biskop Alte Sommerfeldt. Svein skal virke som sogneprest i Bjørke og Holter i tiden fremover. Og vi er så heldige som fikk lov til å ta del i denne begivenheten. Kirken var pent pyntet av Grønn kirkering, med vakre markblomster over alt. Mange hadde tatt turen til kirken denne dagen, familie, venner og andre kirkegjengere møtte flittig opp, og tok del i denne flotte uforglemmelige dagen. Selv meg regn ute, lyste denne festdagen opp dagen for alle fremmøtte.

Gudstjenesten var fylt med vakker musikk og sang. Vår egen organist Janne Berglund bidro med, sang, orgel og piano. Sveins gode venner Leif Invald Skaug og Arild Stav, bidrog med piano og treblås.

Svein ble ordinert av Biskop Alte Sommerfeldt, etter løfteavleggelse la Prost Per Kristian Bandlien og Professor fra Det teologiske fakultet Merete Thomassen stola over skuldrene på Svein, som selve tegnet på at ordinasjonen er gjennomført. En høytidelig seremoni. Biskop Alte Sommerfeldt snakket litt om løftet som skulle avlegges i sin ordinasjonstale.

Etter ordinasjonen ble nattverden gjennomført, av Biskop Atle Sommerfeldt og Svein Skulstad i sammen, Arid Stav og Leif Ingvald Skaug gjennomførte en flott instrumental versjon av «O store Gud» under nattverden

Takkeoffret denne dagen gikk til Hjerterommet som er en del av Nannestad kirkenes diakonale arbeid.

Etter gudstjenesten var det kirkekaffe, taler og gratulasjoner til dagens ordinat Svein Skulstad. Takk til alle medvirkende denne dagen, mange gjorde en flott innsats for at dette skulle bli en vellykket dag.

Vi gratulerer Svein med den store dagen, og ønsker han lykke til videre i sin prestegjerning i årene fremover!

 

02.07.2020