Søndagstanker Søndag 31. januar Såmannssøndagen


 

Søndagstanker

Søndag 31. januar

Såmannssøndagen

Tekst: Mark 9,2-13

 

MØTES DER VI ER.

 

I ei lita bygd var det før sommeren en mamma som traff på søndagsskolelæreren til dattera si på butikken. Nå håper ho snart søndagsskolen blir igjen, for dattera mi sier hu savner Jesus.

Nå må man heldigvis ikke møte opp i et spesielt rom eller sted for å kunne være sammen med Jesus. Vi får tro at han er sammen med oss i vår hverdag uansett hvor vi er. Og det er ekstra godt å vite i disse tider.

I søndagens tekst handler det om å en såmann som skal ut for å så. Og Jesus forteller ikke denne historien fordi han ville gi bøndene tips til god avling. Men fordi de som hørte på kjente til viktigheten av ordet hans og de og de gode nyhetene han har.

Jeg drømmer om at mange barn skal få muligheten til å høre om Jesus. For som det står i en av de andre tekstene som også skal leses på søndag, i et brev som Paulus skrev til de kristne i Roma – «Hvordan kan de tro på en de ikke har hørt om?»  

Nå er det ikke lett å treffes fysisk. Men hva med å bestille et kristent barneblad. Sjekke ut om det finnes noen ressurser digitalt. Eller kanskje møtes ute til en liten samling rundt bålpanna når det åpnes opp for det. Fortelle en historie om Jesus. Det kan virke så lite. Men det står i teksten at «det er som et sennepsfrø. Når det blir sådd, er det mindre enn et annet frø på jorden, men når det er sådd, vokser det opp og blir større en alle hagevekster og får så store greiner at himmelens fugler kan bygge rede i skyggen av det.»

 

Ta deg tid til å lese dagens fortelling en gang til – kanskje Gud har noe han vil fortelle deg – han har det med å ville møte oss der vi er.

 

Ha en velsignet helg

Ann Kristin Tosterud Eriksen

 

 

 

 

Tilbake