Barnas påske


Påskefortellingen\ Rebusløype\ Tegnekonkurranse\ Tett på påsken - et påskemysterie\ Bli med og pynt påskegjerdet

 

PÅSKEFORTELLINGEN

Da Jesus ble voksen reiste han rundt sammen med 12 disipler og fortalte alle menneskene de møtte om Gud. Jesus var en snill mann som hjalp de fattige og syke. Han fikk mange venner, men også noen uvenner. Det var noen ledere i landet som ikke likte at folk ville høre mer på Jesus enn på dem. De var redd for at Jesus skulle få for stor makt.

Palmesøndag - En søndag før påske reiste Jesus og disiplene hans til Jerusalem for å feire påske. Han ba to av disiplene finne et esel til han. Jesus satte seg på eselet og red inn til Jerusalem. Der ble han hilst på som en konge. De ropte hosianna, hosianna, vår konge er kommet. De viftet med palmegrener så store som flagg. (Hosianna betyr omtrent det samme som hurra.)

Skjærtorsdag - Denne kvelden samlet Jesus disiplene for å spise et påskemåltid. På den tiden var det vanlig å vaske føttene før de gikk inn, det var fordi de gikk barbent eller i sandaler og da ble føttene veldig skitne. Ved døren til huset vasket Jesus føttene til alle disiplene sine. Dette gjorde han for å vise at alle må hjelpe hverandre. Da de satt og spiste fortalte Jesus at dette var siste gang de ville være samlet. Nå er det ikke lenge til jeg blir tatt til fange og må dø, sa han.

Langfredag - Gud hadde planlagt dette for lenge siden. Allerede da Jesus kom til jorda visste han at dette ville skje. Han ble født for å ta all straff for alt det gale vi mennesker hadde gjort og vil gjøre. Og nå var tiden kommet. De spikret Jesus til korset på et sted som kalles Golgata. Her døde Jesus. For ca 2000 år siden var dette en vanlig måte å straffe forbrytere på. Det var en trist dag for Jesus disipler og alle vennene hans. De visste ikke at Gud hadde planlagt en vidunderlig overraskelse for dem. De kom ikke til å være triste særlig lenge.

Påskeaften - Etter at Jesus døde la vennene han i en berghule. Denne berghulen fikk de av en mann som het Josef. Han ville at Guds sønn skulle få denne siste gaven av han. De rullet en stor stein foran åpningen på hulen.

Første påskedag - En engel kom ned fra himmelen og rullet vekk steinen som sto foran huleåpningen. Da vaktene så engelen, skalv de av skrekk og sprang av gårde.

Litt senere kom en av Jesus venner, Maria Magdalena. Da hun så at steinen var borte gikk hun inn i hulen. Inne i hulen så hun en engel som sa, Jesus er ikke her, han lever! Gå og fortell alle hans venner at de vil få se han igjen! Maria var ikke lei seg lengre. Jesus var ikke død. Han var i live! Hun sprang tilbake for å fortelle den fantastiske nyheten.

Andre påskedag - Først ville ingen av disiplene til Jesus tro dette. Men hun hadde rett! Jesus kom tilbake for å møte dem. Han var virkelig stått opp fra de døde


 

REBUSLØYPE VED BJØRKE KIRKE OG STENSGÅRD KIRKE

Ved både Stensgård og Bjørke kirke vil dere finne 7 poster rundt omkring på kirkegården. Her kan dere både lese påskefortellingen og svare på noen oppgaver.

Svarene sendes til marianne.ostli.nysveen@nannestad.kommune.no.

Her er det lov for alle å delta, uansett alder. Alene eller som et lag.

 

TEGNEKONKURRANSE

Tegnekonkurranse for barn i alle aldersgrupper, 0-5 år, 6-12 år og 13 år og eldre.

Temaet er påske.

Hvorfor vi feirer påske? Hva liker du å gjøre i påsken? Hvordan er ditt drømme påskeegg?

Send inn bildene ved å skanne eller ta et bilde av bildet og sende det på e-post til: marianne.østli.nysveen@nannestad.kommune.no.

Fristen for å sende inn bilder er 6. april.

Husk å ha med informasjon om kunstnerens navn, alder, beskrivelse av emnet og mobiltelefonnummeret eller e-postadressen. Bilder sendt til konkurransen vil bli publisert på menighetens nettside når konkurranssen er avsluttet. Vinnerne blir kontaktet etter påske.

Alle som blir med i konkurransen får en liten hilsen fra kirken som takk for deltakelsen.

 

TETT PÅ PÅSKEN

Opplev påskefortellingen på nært hold!

Bruk fantasien, Bibelen og kodehjul til å komme tett på påskefortellingen. Alt dere trenger vil dere finne linker til inne på startsiden.

Det og passer for barnefamilier som kan løse den sammen, eller for barn fra ti år og opp. Det handler om noen venner som kommer tett på den aller første påskefortellingen og som må løse ulike oppgaver for å komme videre. (Det tar omtrent 30-45 min å gjennomføre hele)

Trykk her for å komme til startsiden.

 

BLI MED OG PYNT PÅSKEGJERDET

Ved inngagen til kirkegården ved Nannestad kirke er det et nettinggjerde som er så fryktelig kjedelig. Kan ikke dere hjelpe oss med å pynte dette gjerdet til påske? Dere kan pynte med akkurat det dere vil, så skal vi ta bildet av det og vise til alle hvor fint det blir.

 

Tilbake