Skaperverkets dag i Holter kirke 13. juni


Det ble en flott dag i Holter kirke søndag 13.juni med feiring av Skaperverkets dag.

Skaperverkets dag i Holter kirke

Tekst og foto: Rig. Lerengen

 

Det ble en flott dag i Holter kirke søndag 13.juni med feiring av Skaperverkets dag.

Grønn kirkering hadde ansvar for servering og pynt, og som Svein prest sa i sin preken, hadde Grønn kirkering, særlig ved Liv Stokstad også påvirket han ift liturgi og salmer. Siden Skaperverkets dag feires på våren (litt unntak i 2021) så er salmer valgt for årstida. Av salmer ble sunget "Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti" og "Den prektigkledde sommerfugl" bl. a.

I gudstjenesten medvirket sangerinne Mari Moe sammen med kirkemusiker Janne Berglund på orgel og flygel. Det ble en opplevelse av de sjeldne når Mari sang solo "Blåbærli" av Edvard Grieg med akkompagnement av Janne på flygel. Mari og Janne sang i duett Panis Angelicus av César Franck - aldeles nydelig.

På slutten av gudstjenesten orienterte diakon Svein Arne Bergli om Diakoniplanen som er under revisjon i 2021.

 

Etter gudstjenesten inviterte Grønn kirkering til et måltid kortreist mat som i år besto av nydelig lapskaus med saft og som dessert sveler med rabarbrasyltetøy. Det var selvfølgelig Eva Ø. Eik som sto for det meste av maten. Alt var lokale ingredienser fra kraft, kjøtt og grønnsaker. Inger Holter Holmgrunn hadde bakt flatbrød som ble servert til lapskausen.

 

 

 

Pynten i kirka i dag går det nesten ikke an å beskrive. Tema for dagen var markblomster. Det bugnet over alt med markblomster i alle farger. Vedlagte bilder forteller nok noe, men det kan ikke erstatte "det blotte øyet". Alterringen bugnet av buketter med nydelige markblomster. Her var dekorert av potter med tomatplanter, salat og flere andre krydderplanter Glass med rabarbrasyltetøy, lys av lokal bivoks.

 

Dette var også dagen Grønn kirkering overrakte to små duker til å legge over nattverdskalken og brødet - etter oppfordring av Biskopen under hans visitas i Nannestad tidligere i år. Dukene er brodert av Anne Lise Ormstad på gjenbruk av gamle duker.

Siden værgudene var på vår side i dag, ble maten servert utendørs. Dette også ift smittevernrestriksjonene. Registrering ble gjort ved ankomst og munnbindet var på.

Dette ble en gudstjeneste og en dag av de sjeldne Takk til alle som bidro – og til de som kom. Det er fint i så måte med bilder - de kan man se på igjen og igjen.

 

 

 

 

Tilbake