Olsokmesse på Kjerkehaugen i Holter


I vakre omgivelser med vidt utsyn over gulnende kornåkre ble det - tradisjonen tro, feiret Olsokmesse på Kjerkehaugen 29.7.21.

Olsokmesse på Kjerkehaugen i Holter

Tekst og foto: Rigmor Lerengen

 

I vakre omgivelser med vidt utsyn over gulnende kornåkre ble det - tradisjonen tro, feiret Olsokmesse på Kjerkehaugen 29.7.21. Været var på vår side også i år, riktignok ikke med sol, men opphold og grei temperatur.

Sokneprest Svein forrettet og tok oss med i historien om Olav den hellige. Janne sørget for musikk til salmene - hvor "Fagert er landet" alltid står på programmet på en dag som denne. Postludiet avsluttet Olsokmessen med "Sommernatt ved fjorden".

Eva bød på deilig kringle og kaffe etter gudstjenesten. Berit fortalte historien bak Kjerkehaugen og praten gikk livlig rundt langbordet hvor Eva's deilige kringle ble fortært sammen med god og varm kaffe.

 

En vakker tradisjonskveld var snart til ende og vi er takknemlige for at vi har denne muligheten i Holter menighet. Vi takker familien Rønneseth som villig gir oss denne muligheten.   Takk til alle som bidro og alle som kom.

 

 

Tilbake