Søndagstanker Søndag 5. september 15. søndag i treenighetstiden


Å stikke innom på en kopp kaffe

 

Søndagstanker

Søndag 5. september

15. søndag i treenighetstiden

Tekst: Luk 10,38–42

 

Å stikke innom på en kopp kaffe

 

Jesus hos Marta og Maria
Da de dro videre, kom han til en landsby der en kvinne som het Marta, tok imot ham i huset sitt. Hun hadde en søster som het Maria, og Maria satte seg ned ved Herrens føtter og lyttet til hans ord. Men Marta var travelt opptatt med alt som skulle stelles i stand. Hun kom bort til dem og sa: «Herre, bryr du deg ikke om at min søster lar meg gjøre alt arbeidet alene? Si til henne at hun skal hjelpe meg.» Men Herren svarte henne: «Marta, Marta! Du gjør deg strev og uro med mange ting. Men ett er nødvendig. Maria har valgt den gode del, og den skal ikke tas fra henne.»

 

Er det noe mange av oss har savnet det siste året, så er det venner som stikker innom.
Men for noen har dette vært en stor lettelse. Det er alle Marta-ene, som ikke syns huset er ferdig møblert uten porselen, kaffe, sukkerbiter og i alle fall tre kakeslag på bordet. Vi har alle forståelse for utbruddet hennes. Herlighet, da Jesus, ser du ikke at jeg sliter meg ut, og søstra mi bare sitter der og glor ut i lufta. Kan du ikke prate te’a?


Alle Marta’er er så utrolig viktige i arbeidet vårt. Hva hadde vel kirka vært uten kirkekaffen, og møtene på bedehuset uten bevertning?
Jo, vi trenger Marta’er!

 

Men så kommer Jesus, da, og sier at det er enda bedre å bare sitte stille ved beina hans. Kanskje du skulle prøve å sette deg ned?
Bare fem minutter. Eller gå deg en tur i skogen og se på hva Skaperen har ødslet til oss. La deg undres – og la kakeforma stå urørt en times tid.

 

Kjersti Marken Holmedahl

 

Tilbake