SØNDAGSTANKER Søndag 29. september 18. søndag i treenigheten


Han ba Jesus om hjelp.

 

SØNDAGSTANKER

Søndag 29. september

18. søndag i treenigheten

Tekst Matt 8,5-13

 

HJELP UTENFRA          

 

Det vi møter i denne teksten der offiseren kommer til Jesus på vegne av tjenestegutten som ligger med store smerter, er ikke mindre enn full tillit til at Jesus kan ordne opp. Han ba Jesus om hjelp.

 

Vi lever i en tid der fasade og evne til å fikse det meste sjøl står høyt. Både materielt og ellers. Ikke mange opplever den fortrolige samtalen slik en kunne det for år tilbake, med naboen, arbeidskollega eller omgangsvenner. Ofte er det ingen mulighet mellom det å gå med alt sjøl til en må søke hjelp hos psykolog eller annen profesjonell hjelp. Dette er ikke bra.

 

Teksten denne søndagen har flere sider som vi kunne reflektert over. Det er to ting jeg vil nevne i denne omgangen: For det første var denne offiseren, som hadde kommando over flere under seg, ikke sein med å søke hjelp utenfra når gutten lå i smerter. Han søkte hjelp der det var å finne.

 

For det andre blir jeg imponert over den store tilliten han viser Jesus ved å be om hjelp. Si bare et ord, så blir han frisk!

 

Det er ikke alltid vi opplever løsning på det ondes problem. Det vil vi ikke mens vi er her i denne forgjengelige verden. Men en dag skal vår tillit til Jesus vise seg å være grunn til at vi skal få sitte til bords med Abraham, Isak og Jakob i himmelrik. Da er all smerten over.

 

God helg!

Kay Granli

Tilbake