Babysang

Sted: Salen, Nannestad kirkeontor

Pris: 400,- pr. semester

Tid: onsdager kl. 11.00 - 13.00

Nytt kurs starter vår og høst

Kontaktperson: Tone Slettmoen Alme, tlf 47 64 05 82

Hva er Babysang?

Babysang er for barn i dets første leveår, 0-1 år og en av foreldrene. Konseptet er lagt til rette ut fra de små som deltar, men det er også et sosialt fellesskap for de voksne. Hver samling består av en kort musikkstund etterfulgt av lunsj. Musikkstundene består av våre mest kjente barnesanger og kristne barnesanger med bevegelser til, rim og regler og andre måter å samspille med barn på. Alle kan være med på babysang, uavhengig om barnet er døpt eller ikke.

Mulighet til å utrykke og utfolde seg
Musikk er et viktig stimuli for barn som man ikke kan begynne for tidlig med. Allerede i mors mage kan fosteret høre lyder og musikk. Puls og rytme er en del av fosterets omgivelser og foreldre oppfordres til å synge for sitt ufødte barn. I barnets oppvekst er det også viktig å presentere det for musikk. Den har betydning for barnets utvikling, idet musikken gir barnet auditive, sansemotoriske og kroppslige opplevelser. På samme tid er musikk en ramme hvor barnet får mulighet til å uttrykke og utfolde seg. Og din stemme er den vakreste for ditt barn!

Sammen om noe

Det sosiale aspektet har en sentral rolle i babysangen. I musikken er man sammen om noe. Man deler en felles opplevelse. Man skaper noe sammen, og man leker og utforsker sammen. Musikk i seg selv handler i stor grad om samspill og kommunikasjon. Musikk og babysang gir derfor barn og foreldre et rom hvor de kan være sammen og bli bedre kjent. Babysang skal også være et møtested, et fellesskap med andre i samme livssituasjon. Her har en mulighet til å bygge/ utvide sitt nettverk.

Et av de første møtene med kirken
Babysang er et unikt samspill mellom foreldre og barn, og er vårt første trosopplæringstiltak. Vi håper at foreldre og barn gjennom babysang blir fortrolige med å være i kirken, og med å bruke den. Samtidig får foreldrene mulighet til å lære sanger og regler som kan brukes i hjemmet. Noen blir mer fortrolige med å bruke stemmen og begynner å synge mer med barnet. For barna er babysangtilbudet et av de første møtene med kirken. I musikkstunden synges også barnesanger fra kristen barnekultur.

Mange menigheter tilbyr babysang - og du er hjertelig velkommen sammen med barnet ditt.

Dette sier tidligere kursdeltakere om Babysang:

«Det er en super plass å møte mennesker i samme situasjon som seg selv. Det er god stemning, og en hyggelig kosestund for deg og barnet».

«Vi koser oss masse og hører på babysang hver dag hjemme. Barnet mitt kjenner igjen både bevegelser og lydene»

«Jeg syntes babysang har vært en superfin arena for å møte andre mødre og babyer, utrolig sosialt og koselig. Morsomme regler og herlige sanger som babyene elsker. Og helt fantastisk lunsj»

«Et kurs med mange magiske øyeblikk sammen med barnet ditt. Fine og enkle sanger som man lærer fort. God atmosfære og hyggelige kursledere som ser hver og en. Man føler seg alltid velkommen»

«Hver kursdag har vært et livsviktig høydepunkt for meg og mine barn. Fint å kunne treffe andre mødre i samme livssituasjon, samtidig som man lærer fine sanger og danser. Barna mine har trivdes godt med babysang. Og jeg har vært med på Babysang med alle mine tre barn»