SØNDAGSTANKER Søndag 03. oktober 19. søndag i treenigheten


Ordet er deg helt nær, i din munn og i ditt hjerte, så du kan leve etter det. Se i dag har jeg lagt fram for deg livet og det gode og døden og den onde.   Og det oppfordres til å velge livet.

 

SØNDAGSTANKER

Søndag 03. oktober

19. søndag i treenigheten

Tekst: 5.Mos 30,11-15

 

VELG DA LIVET

 

Overskriften denne gangen er hentet fra sammenhengen teksten står i. Gud ordnet det slik at det ble satt visse rammer/lover for et godt liv for Israelsfolket i det landet de skulle innta.

 

Det var rammer uttrykt i ord som de ikke behøvde å leite etter. De var skrevet ned og ville gi trygghet for livet videre om de ble fulgt. Frihet uten rammer finnes ikke. Det blir kaos.

 

Beskjeden Israelsfolket fikk, var denne: Ordet er deg helt nær, i din munn og i ditt hjerte, så du kan leve etter det. Se i dag har jeg lagt fram for deg livet og det gode og døden og den onde.   Og det oppfordres til å velge livet.

 

Vi lever i den nye pakts tid der ordet om Jesus som verdens frelser er de gode nyhetene for vå framtid. Her dreier det seg også om et valg. Himmelen kom nær da Jesus kom. Og Jesus forkynte: Omvend dere! Vil vi det? Våger vi det?  - Å velge Livet?

 

God helg!

Kay Granli

Tilbake