SØNDAGSTANKER Søndag 10. oktober 20. søndag i treenigheten


Hold fast! Gi forholdet næring, vær ærlige med hverandre og tenk ikke minst på de rammene som gir frihet og forutsetning for trygghet i en tid der mye flyter rundt av påvirkning ellers.

 

SØNDAGSTANKER

Søndag 10. oktober

20. søndag i treenigheten

Tekst: Mark 10,2-19

 

HOLD FAST!

 

Ikke alle grep er gode. I noen tilfeller går grepet ut over helse og liv på en slik måte at grepet må løsnes. Slik var det ikke ment fra begynnelsen i forholdet mellom ektefolk.

 

Mange erfarer relasjonsbrudd som ikke nødvendigvis har sin grunn i at det går på helsa løs, men relasjonen ryker alt for ofte og den trygge rammen rundt barna i kjernefamilien blir borte. Å skrive slikt i dag er kanskje verre enn å banne  i kjerka.

 

Vi var innom det sist uke. Frihet finnes bare innenfor trygge rammer. Det gjelder i alle aldre. Når rammen ryker, blir det ofte kaos, både for store og små.

 

Gud har ordnet med en grunnpilar for samfunnet vårt. Kjernefamilien. Det hender at denne rammen oppleves som et fengsel. Og kanskje har forholdet ikke blitt tatt vare på og gitt næring som det skulle. Hva vet jeg? 

 

Men ut fra denne teksten og slik det var ment fra begynnelsen, har jeg lyst til å oppfordre slik teksten gjør: Hold fast! Gi forholdet næring, vær ærlige med hverandre og tenk ikke minst på de rammene som gir frihet og forutsetning for trygghet i en tid der mye flyter rundt av påvirkning ellers.

 

God helg!

Kay Granli

 

 

 

 

 

Tilbake