Søndagstanker Søndag 21.november Domssøndagen/Kristi kongedag


Den som har møtt kjærligheten og nåden, er alltid rede.

 

Søndagstanker

Søndag 21.november

Domssøndagen/Kristi kongedag

Matteus, 25.1-13

 

- VAR INTE RÄDD -

 

24. juli i 2018 ble en viktig dag i livet mitt. «Kald – Herre Jesus – døden – mamma» hørte jeg i halv-søvne. Jeg satte meg opp og forsterket lyden på radioen og lyttet.

 

Dagen etter gikk jeg inn på denne adressa på PC’n: «Petter Myhr. Sommer i P2». Jeg hørte programmet om igjen fra A til Å. Petter Myhr, direktøren for Olavs-festdagene i Trondheim, fortalte om sin største sorg og sin største kjærlighet.

 

  Petter Myhrs mamma og pappa hadde tøffe og traumatiske barneår. Men de møtte kjærligheten. Og de fant hverandre. De ble praktfulle og prektige mennesker. Noen ganger overgår virkeligheten fantasien . . .

  Petter forteller: «Det var ei anna tid i et konservativt miljø, der man absolutt ikke prata om kropp og sex. Men mamma sa alvorlig til mine tre søstre: -Dersom en av dokk sku bli med barn, så e dokk alltid velkommen hjæm.-

  Mine foreldre var kristne fundamentalista, men det sei æ dæ: Æ har aldri møtt noen med større kjærlighets-evne eller større toleranse for andre . . .

  På bedehuset var æ vant til å hør predikantan fortell om Jesus. Den gode hyrde likt æ godt. Han som passa på lamman. Men nån gang fikk æ også hør om den andre Jesus. -Hvis Jesus kjæm å hente dæ i natt, e du rede?- Mamma var alltid klar for å møte Jesus . . . Men vi var ikke klar for å miste mamma.»

  «E du rede?» er et ubehagelig spørsmål. Er jeg på A-laget, eller er jeg på B-laget?

  Konklusjon: Den som har møtt kjærligheten og nåden, er alltid rede. For meg er den kristne trua 3 ting: Nåde og nåde og nåde; - du er alltid velkommen hjem!

  Var inte rädd.

  Det fins ett hemligt tecken,

  ett namn som skyddar dig nu när du går.

  Din ensamhet har stränder inn mot ljuset.

  Var inte rädd. I sanden fins det spår. (Y.Eggehorn)

 

God helg – med lys og kjærlighet og nåde.

                                            

   Bjørn Tørnby

 

 

Tilbake