Søndagstanker Søndag 10.mars 4. søndag i fastetiden


Jeg forstår det ikke. Vi trenger ikke å forstå. Men Guds kjærlighetserklæring er fortsatt ei hand han strekker ut til hver og en av oss – hver dag.

Søndagstanker

Søndag 10.mars

4. søndag i fastetiden

Tekst: Joh 3,11-16

 

TEMA: «For så høyt har Gud elsket verden - »

 

Gutten var forelsket, og han overstrømte jenta med kjærlighetserklæringer. Til slutt proklamerte han: «Jeg kan gå gjennom ild og vann for deg!» Det ble stille. Etter en stund spurte jenta litt forsiktig om de skulle møtes dagen etter. Gutten tenkte seg om og svarte: «Ja, hvis det ikke regner - ».

 

De fleste av oss ønsker å ha noen å dele livet med, å oppleve en samhørighet med som vi kaller kjærlighet. «Jeg elsker deg» er sterke ord, og noen ganger mister de sin troverdighet fordi ordene ikke samsvarer med handlingene våre. Kjærlighet kan gjerne uttrykkes med ord, men måten vi lever på viser om ordene betyr noe.

 

Bibelteksten har et vers som mange av oss har hørt mange ganger: «For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv». Vi kaller verset «Den lille bibel» fordi det forteller i en setning Guds kjærlighetserklæring til alle mennesker. Verden, det er oss. Guds sønn, Jesus, er både menneske, men samtidig Gud. Han ga sitt liv for oss. Guds kjærlighet er ikke bare ord. Den er handling. Guds kjærlighet har åpnet og ryddet veien for hver enkelt av oss til å kunne ta imot resultatet av at Jesu ga sitt liv; et evig liv i samhørighet med Han som er kjærligheten. Da Jesus sto opp igjen fra de døde, var det en bekreftelse på at han hadde seiret over alle hindringer. Han seiret over døden, alt det onde som vi blir påført og påfører andre, og et oppgjør med all den lidelsen vi kan bli utsatt for av sykdom, pandemier, krig og naturkatastrofer. 

 

Jeg forstår det ikke. Vi trenger ikke å forstå. Men Guds kjærlighetserklæring er fortsatt ei hand han strekker ut til hver og en av oss – hver dag.

 

 Tormod Kleiven

Tilbake